Ավանդական բուժման մեթոդներ և միջոցներ
Կոնյակը` որպես դեղամիջոց. 168.am

Սրտի նևրոզ, նյարդային անհանգստություն, սպազմեր ստամոքսում և աղիներում. կատվախոտի 20 գ չոր արմատը 24 ժամ թրմել 200 մլ կոնյակի մեջ։ Խմել 10-20 կաթիլ` օրը 3 անգամ, ուտելուց 30 րոպե առաջ, ջրի հետ։
Ստենոկարդիայի նոպաներ. ուտել 1-2 կտոր կոշտ շաքար և ընթացքում կումերով խմել 20-30 մլ կոնյակ։
Սրտի իշեմիկ հիվանդություն, ցիստիտ, միզաքարային հիվանդություն. մանր կտրատել նեխուրի տերևը և արմատը։ Հումքը լցնել կոնյակի մեջ` 1։3 քաշային հարաբերությամբ։ Չորս ժամ թրմել ամուր փակված տարայի մեջ, քամել։ Խմել 1-ական թ/գ` օրը 3 անգամ։ Ոգեթուրմը նախօրոք լուծել եռացրած ջրի մեջ (1 թ/գ ոգեթուրմ, 4 թ/գ ջուր)։
Շագանակագեղձի բորբոքում, միզապարկի հիվանդություններ. ռեհանի տերևը մանրացնել, 20 գրամ հումքը 7 օր թրմել 120 մլ կոնյակի մեջ, քամել։ Խմել 25-ական կաթիլ` օրը 3 անգամ, ուտելուց առաջ։ Լուծել եռացրած ջրում։
Պանկրեատիտ. Հարել 1 ձվի սպիտակուց, ավելացնել 25 մլ կիտրոնի հյութ (մոտ կես կիտրոն)։ Խառնուրդը լուծել 1 լ կոնյակի մեջ։ Խմել 1-ական ճ/գ` օրը 1 անգամ, ընթրիքից առաջ։
Հազի երկարատև նոպաներ. ընկույզի միջնապատը 7 օր թրմել կոնյակի մեջ (1։10), ամուր փակված տարայի մեջ` մութ տեղում, քամել։ Խմել 1-ական ճ/գ` օրը 3 անգամ, ուտելուց առաջ։
Մաշկային ցան. 100 մլ եռացրած ջրի մեջ ըստ հերթականության լուծել 1 գ բորաթթու, 2 գ բորակ, 1 թ/գ բժշկական գլիցերին, 1 ճ/գ կոնյակ։ Համասեռ լուծույթով օրը 2 անգամ մշակել մաշկը` ներմերսել։
Գլխամաշկի որքին. խառնել լոռամրգիի 1 թ/գ տրորած պտուղ (կարելի է` սառեցրած), 1 ձվի դեղնուց, 1 թ/գ հեղուկ մեղր, կես թ/գ հեղուկ մեղր, կես թ/գ կոնյակ։ Հարել, մինչև ստացվի համասեռ զանգված։ Ներմերսել գլխամաշկի հիվանդ մասի մազարմատներին, ծածկել պոլիէթիլենային թաղանթով, ամրացնել գլխաշորով։ Պահել 30 րոպե, լվանալ գոլ ջրով։
Ատամի սուր ցավ. 20 մլ կոնյակի մեջ լուծել 5 գ կերակրի աղ։ Բամբակե խծուծը թրջել լուծույթի մեջ, դնել հիվանդ ատամի վրա։ Արագ ներգործող միջոց է։
Կոպերի այտուցներ. ժողովրդական դեղատոմսեր
- Եղեսպակի տերևը մանրացնել, 1 թ/գ հումքը 30 րոպե թրմել 100 մլ եռացրած ջրում, քամել։ Թուրմը բաժանել երկու հավասար մասերի` սառը և տաք։ Վերցնել երկու բամբակյա խծուծ, թրջել տաք և սառը թուրմերի մեջ, դնել կոպերին, 10 րոպե անց փոխել թրջոցները, տաքը` սառով, և` հակառակը։ Կատարել օրը մեջ, շարունակել 1 ամիս։
- Հում կարտոֆիլն անցկացնել քերիչով, 2 թ/գ հումքը լցնել թանզիֆե պարկիկի մեջ, դնել կոպերի վրա։ Պահել 10-15 րոպե։ Գործողությունը կատարելուց հետո ցածի կոպը մշակել հատուկ նախատեսված քսուքով։ Պահել 10 րոպե, քսուկը մաքրել թեյի թուրմով։
- Կարտոֆիլը լվանալ հոսող ջրի տակ, մաքրել խոզանակով, եփել, որից հետո բաժանել երկու հավասար մասերի։ Սառած կարտոֆիլը դնել կոպերի վրա, պահել 30 րոպե։
- Խառնել 1 միջին հում կարտոֆիլից ստացված քերուկը, 2-ական թ/գ ցորենի ալյուր և հում կաթ։ Դնել կոպերի վրա, պահել 5 րոպե։ Կարելի է կատարել ամեն օր։
- Խառնել հավասար քանակովի հում կարտոֆիլի քերուկ և մաղադանոսի մանրացրած տերև։ Չորս թ/գ հումքը լցնել թանզիֆե պարկիկի մեջ, դնել կոպերի վրա։ Պահել 10 րոպե։ Մշակել ճարպոտ քսուկով։
- Մանր կտրատել մաղադանոսը, 1 թ/գ հումքը խառնել 2 թ/գ թթվասերի հետ։ Խառնուրդը դնել կոպերի վրա, ծածկել խոնավ անձեռոցիկով։ Պահել 10 րոպե։
- Մանրացնել կեչու տերևը, 1 ճ/գ հումքը 30 րոպե թրմել 200 մլ եռացրած ջրում, քամեք։ Բամբակե խծուծը թրջել սառը թուրմի մեջ, դնել թրջոց։
- Կոպերի այտուցման դեպքում կարելի է դնել թրջոցներ նաև երիցուկի կամ լորենու ծաղիկների, թեյի թունդ սառը թուրմերով, ծովի աղի կամ 1 %-անոց բորաթթվի գոլ լուծույթներով, պահել 3-5 րոպե։

Կարդացեք նաև

1883 թվականին Գ․ Զախարինը, իսկ տասնհինգ տարի անց Գ․ Գեդը հայտնաբերեցին յուրաքանչյուր օրգանին համապատասխանող մաշկային հատվածներ, որոնք օրգանի ախտաբանության ժամանակ դառնում են զգայուն...


Յոգայի մշակույթը եկել է Հնդկաստանից: «Յոգա» բառի նշանակության մասին հետազոտողները դեռ վիճում են: Գոյություն ունի երկու տարածված վարկած: Առաջինի համաձայն՝ յոգան պետք է հասկանալ ոչ թե որպես գործընթաց...


Աշխարհի բնակչության կեսից ավելին տառապում է այդ մակաբուծային հիվանդությունների պատճառով: Մակաբույծների դեմ պայքարում օգնում են լայն տարածում ստացած բնական միջոցները...


Հիվանդությունների առաջացման պատճառները բազմաթիվ են, դրանցից մեկը սխալ շնչառությունն է: Գուցե մտածեք, որ դա այն բնազդն է, որի մասին պետք էլ չէ մտածել, քանի որ բնականորեն կարգավորվող է...


Օգտագործվող սննդի որակը շատ կարևոր է առողջության համար։ Fithacker.ru-ն գրում է, որ մի խումբ մթերքներ կարող են ցավազրկող ազդեցություն ունենալ օրգանիզմի վրա...


Մանդարինի կեղևը մեծ քանակով վիտամիններ և հանքանյութեր է պարունակում, այդ թվում`՝ A, C, E, PP, B1, B2, B12, B6, B9, մագնեզիում, ֆոսֆոր, կալցիում, կալիում, երկաթ: Budetezdorovy.ru-ի հաղորդմամբ՝ մանդարինի կեղևը կարող է օգնել մի խումբ խնդիրների առկայության դեպքում...


Սակավարյունությունը կամ անեմիան օրգանիզմի այն վիճակն է, երբ նվազում է կարմիր բջիջների (էրիթրոցիտների) մակարդակը: Քանակապես անեմիան արտահայտվում է հեմոգլոբինի խտության նվազմամբ...


Մաղադանոսն օգտագործվում է բազմաթիվ ճաշատեսակների պատրաստման ժամանակ: Այն առանձնանում է ո՛չ միայն համով, այլև օգտակար հատկություններով: Fithacker.ru-ի հաղորդմամբ՝ մաղադանոսը միզամուղ հատկություն ունի...


Ժոժոբայի յուղն օգնում է պաշտպանել մաշկը, մաշկից դուրս բերել տոքսինները։ Այն կառուցվածքով ամենամոտն է մարդու մաշկին և հաջողությամբ կարող է օգտագործվել, եթե օրգանիզմն ի վիճակի չէ անհրաժեշտ քանակով ճարպ արտադրել։ Fithacker.ru-ն գրում է, որ ժոժոբայի յուղը...


Այս ըմպելիքը հարկավոր է օգտագործել թեյի կամ սուրճի փոխարեն: Fithacker.ru-ի հաղորդմամբ՝ մեղրն ու մասուրը կօգնեն պայքարել քրոնիկ հոգնածության դեմ...


Մեթոդը հետևյալն է. սառույցի 2,5 սմ քառակուսի կտորը դնել Ֆեն-ֆու կետի վրա: Այն դժվար չէ գտնել. ծոծրակի փոսը, որը միացնում է գլուխը` պարանոցին:
Պարբերաբար, 2-3 օր ընդմիջումով՝ առավոտյան` նախքան նախաճաշը, երեկոյան` քնելուց առաջ, կրկնել գործողությունը...


Սոխն օգտագործվում է ոæչ միայն մթերքի պատրաստման ընթացքում, այլև շնչուղիների հիվանդությունների դեպքում: Այն մեծ քանակով հակաօքսիդանտներ է պարունակում, ինչպես նաև նյութեր, որոնք հակաբորբոքային հատկություն ունեն...


Հորմոնալ անհավասարակշռությունը լուրջ խնդիր է, որն ազդում է ամբողջ օրգանիզմի վրա։ Այն կարող է ուղեկցվել անքնությամբ, դեպրեսիայով, ճարպակալմամբ, տրամադրության անկումներով, հոգնածությամբ և այլն։ Fithakcer.ru-ն գրում է, որ ժամանակին...


Առողջացման գործընթացն արագացնելու համար օգտակար է ընդունել բուժական բույսերով, բուրավետ եթերային յուղերով լոգանքներ։ Եթե այդպիսի բաղադրիչներ չկան ձեռքի տակ, ապա կարելի է ուշադրություն դարձնել...





ԱՄԵՆԱԸՆԹԵՐՑՎԱԾ ՀՈԴՎԱԾՆԵՐԸ
-
Ժողովրդական դեղամիջոցներ
-
Հղիություն. 4-րդ ամիս
-
Հղիություն. 7-րդ ամիս
-
Կոճապղպեղ նույնն է՝ իմբիր, Ginger եւ Zingiber Officinale
-
«Արագիլ» հիմնադրամը ստեղծված է՝ օգնելու անպտղությամբ տառապող զույգերին. Կարինե Թոխունց
-
Հղիություն. 6-րդ ամիս
-
Հղիություն. 2-րդ ամիս
-
Ամուսնական առաջին գիշերը
- 4-7 ամսական երեխաների սնուցումը
-
Ընկերության մասին
-
Խնձորը` պզուկների դեմ. ազատվիր նրանցից 1 գիշերվա ընթացքում
-
Ինչպես ազատվել անցանկալի մազերից
-
Պարզվում է ապագա երեխայի սեռը կախված է մայրիկի սնունդից
-
Դդում
-
Հիվանդություն, որը փոխում է մեր կյանքը` կրծագեղձի քաղցկեղ
-
Կոճապղպեղ՝ նիհարելու համար (կոճապղպեղի թեյ)
-
Սեռական գրգռում
-
Արգանդի միոմա. նախանշանները, պատճառներն ու բուժումը
-
Երիցուկ դեղատնային - Ромашка аптечная - Matricaria chamomilla L.
-
Չիչխանի օգտակար հատկությունները
-
Հղիություն. 1-ին ամիս
-
Քարավուզ (նույն ինքը՝ նեխուր)
-
Ինչպես ազատվել բերանի վատ հոտից`պարզ միջոց
-
Դիմակներ` մազերի համար
-
Կրծքի ցավե՞ր ունեք. ինչ անել
-
Ընդհանուր տեղեկություններ մարմնի համակարգերի մասին
-
Հեշտոցային արտադրության պատճառները. մասնագետի անդրադարձը
- Բերանի խոռոչի լորձաթաղանթի ախտահարումը սովորական բշտախտի ժամանակ (սկիզբը` նախորդ համարում)
-
Հիվանդություն, որի համար պետք չէ ամաչել (թութք)
-
Ընտրություն ըստ հորոսկոպի
-
Հղիությունը և նախապատրաստվելը դրան
- Խոսենք այդ մասին. ձեռնաշարժություն
-
Երբ գլխացավն ախտանիշ է: Հանճարեղ և օժտված մարդկանց հիվանդություն
-
Լեղաքարային հիվանդություն. բուժման մեթոդները
-
Սեռական թուլության առաջին նախանշանները. news.am
-
Ուլտրաձայնային դոպլերոգրաֆիա (երկակի (դուպլեքս) անոթների)
-
Էկզեմայի տեսակները և բուժումը
-
Իրիդիոսքրինինգ
-
ՈւՆԱԲԻ: Արևելյան բժշկության գաղտնիքները
-
Գամմա-դանակը նշտարի փոխարեն